Pyörähankintoja

Tänään keltainen kuljetus toi kotiovelle 3 kpl paketteja 'a 25kg.

Sisältönä oli yksipyöräisiä 11 kpl ja joitain varaosia. Lukiosaksasta oli taas apua kun luotettavaa nettikauppaa etsiskelin ja näytti löytyvän.

Eli kotona on nyt 14 kpl yksipyöräisiä…kasaamista vailla.

Itselleni tilasin uuden QU-Ax cross 24":n jolla otin äsken ensimmäiset tyypit. Hieman outo oli ajella kun kammet on niin pitkät ja taito vasta 2 tason alussa. Pimeässä lumisella soratiellä pääsin hieman vauhtiin. ja muutamia satoja metrejä ylä- ja alamäkeen. Tuntui kyllä hyvältä lumiselle ja liukkaalle talvelle.

Loput pitäisi jaella ympäri tunturia viikonloppuna ja alkaa ensiviikolla treenaamaan porukalla.

:smiley: :smiley:

No niin siitä vaan joulupukkina kyliä kiertämään ja pyöriä jakelemaan! :smiley:

Joo on se Qu-ax Cross Muni aikas kumma vehje kun on Nimbuksen 152 kampiin tottunu. Yhdellä täkäläisellä hullulla kun kyseinen vehje on.

On siinä kyllä varmaan aikas paljon koottavaa. :astonished: Mut loistava meininki anyway!

WOW!!! Mahtavaa!!!
Kohta siellä on MUninta ainua urheilulaji. Toivottavasti siellä innostus riittää. Tämmöistä kasvua laji kaipaa.
ISO peukku nasykkalle.

Juu, kuulostaa mahtavalta. Harrastajamäärät tuplaantus taas :slight_smile:

talvirengas

Minkälaista rengastusta muut käyttää talvella,
meneekö samalla kuin kesällä?
Tekee kyllä aika häijyä jos rengas yllättäin lipeää alta.
Miten olisi kunnon ruuvirenkaat?

Ihan vaan tuolla samalla on tullut väänneltyä.
On tosin käynyt mielessä 2.6" kendan renkaan nastoitus, pitäisi vaan tikkanastoilta nastoja pussillinen tilata.

Pidon puolesta kaikki renkaat kelpaa lumelle.

Muta jos niitetyllä heinäpellola taikka kesannolla ajelee nin Muni rengas kyllä on paremman tuntuinen.

Enismmäisen toimitin tänään ja ensi viikolla enemmän. Pyörissä on 1000 egee kiinni, mutta mitäpä sitä ei hyvän harrastuksen puolesta riskeeraisi.

Pikkupojatkin onneksi uudellen innostuivat lajista

Me tehtiin viime talvena kunnon ruuvirenkaat talveksi pariin tollaseen 20":seen ja kyllähän niissä jäällä/lumella pitoa riitti enemmän kuin tarpeeks ku ~2cm ruuveja about 200 kappaletta pisti renkaaseen, mut niissä tuli vähän ongelmia ainakin asfaltilla ajaessa.
Loppu tulos oli et ei niin kauheen käytännöllinen, tosin jos on varmaa et lunta on joka puolella nii kyllähän ne siitä ajamisesta vakaampaa tekee.
Mut kyllä mä taidan ainakin itse pysyä ihan perus renkaalla koko talven.

Joo kyllä se on sama vanha kesäkumi :astonished: . Kyllä se ihan hyvin pitää jos ihan tavallisesti ajelee ilman mitään kummempia suvijuhla liikkeitä! Mut kuka sanoo ettei tekis sellasia? Mitä nyt jos vähän ottaa damagea kipuhan tunnetusti on kivaa jne. :smiley: Ruuvirengas olis kyllä hyödyllinen esim. wheel walkin hinkkauksessa ku siihen sitä pitoa ainakin tarttis.

Ihan on pakko sanoa että ne meiän viimevuotiset ruuvirenkaat olis aika toivottomia mihinkään muuhun ku eteenpäin ajoon. Olis kengän ja renkaan välillä vähän liianki hyvät pidot ku sentin piikkejä oli:p Ne saattais olla pieni haitta myös kaikessa muussakin… ainakin jos haluaa ettei housunlahkeet oo ihan riekaleina:D. Tuolla se rengas lojuu muuten kellarissa, eipä taida löytyä enää käyttöä:)

Paitsi että Aleksi, olisko kiinnostusta?? Sullahan on vielä 20" käytettävissä… :stuck_out_tongue:

Jos jollakin nyt on vastustamaton hinku ajella mukavasti talvisäällä ni onhan tällasiakin vaihtoehtoja olemassa. :smiley:

http://www.einradladen.net/catalog/product_info.php?cPath=5&products_id=116&osCsid=5a43aab7733666aa99513f40ba315daa

Taidan passata, enemmän jännitystä ku voi kaatuakkin :wink:

Unicycling.comistako suoraan kamoja tilailette? vaiko ruotsinmaan .se-putiikista?

Suurin osa pyöristä on englannista tilattu koska siellä on laajempi valikoima. Ruotsista sitte muuta kamaa mitä siellä on niinku suojia ja muuta. Hintavertailua kannattaa suorittaa koska noittenki kauppojen välillä on eroja:).

Joo kyllä munkin triali on tuolta ruottin putiikista. Siellä ei niin monipuolinen valikoima tosiaankaan oo mut jos siel jotain on mitä tarttee ni kannattaa sieltä tilata kun tulee ainaki toimitus halvemmaks jos ei muuta. :smiley:

Palolan-tallin uusimmat luomukset ovat nyt valmistuneet kaikessa komeudessaan.

Ensimmäisenä esittelyssä on 26" Ultimate wheel. Johon tarvittiin vaan ylimääräinen polkupyörän vanne, kumi, polkimet ja vaneria, tässä lopputulos.

Ja toinen tuote on (kai) 16" Impossible wheel eli BC-wheel. Joka tehtiin vanhan pikkupyörän takarenkaasta. Ratas ja kaikki ylimääräinen kilke vaan keskiöstä pois ja vähän hitsailua, siitä seurauksena tälläinen.

Että tälläisiä tällä kertaa. Vielä kun oppis ajamaan noilla :wink:

WOW!

On komioita vehkeitä ja äläkä väitä ettet niillä ossais ajella kyllähän se on nähty! :smiley: Siisti smile tuossa… :slight_smile:

Joo se hymiö oli Emilin idea, kun meinasin ensin tehdä jonkun spiraali jutun mut laiskuus vei voiton ja pistin hymyn siihen. Tuo positiivista treenimieltä :slight_smile:

Pyörät meni jo

Kaikki mitä tilasin meni sitten hyvin jakoon. Tuntuu, että pitäisikö ostaa vielä 10 lisää? Pukin konttiin 6-7 luokkalaisille vanhemmille. Pyöriä on siis jettu Savukoskelta Tornioon.

Saksasta minä niitä olen tilannut. Samassa tehtaassa ne kuitenkin väännetään jossain päin kaukoitää. Ainakin kaikki QU-AXin osat näyttävät samalta kuin puolta halvempienkin pyörien. 20" peruspyörälle tulee hintaa 55e kotiin tuotuna kun muutaman kerralla tilaa. QU-AX Cross taisi olla 179e.

Hyvin kolatulla pihalla on ilo ajaa. Luntahan on jo noin 35cm. Tänään mietin, että pitäisiköhän mitata energian kulutusta sykemittarilla kun pitkillä kammila ylämäkeen veivaaminen tuntuu jotenkin jaloissa ja voisi olla hyväkin kuntoilulaji laajemminkin. Olisi hyvä vertailla 1h ajelun ja 1h luisteluhiihdon energiemenekkejä. Alku talvesta kuntohan on muutenkin “rapa” :angry: kun en ole vielä ladulla käynyt.

Kyllähän tämä on ainakin mun mielestäni ihan kuntolaji. Tuolla ku pihalla painaa ympäri kyliä ni kyllä siinä oikeen hikee pukkaa pintaan. Monesti tuntuu et ottaa enemmän kunnon päälle ku mikään juoksulenkki.
Ja teeppä kuule sellanen hiihto/ykspyörä vertailu ja tuloksia vaan heti tänne ni tälläset uteliaat yksilöt täällä kanssa saa tarkempaa tietoa tosta energian kulutuksesta :slight_smile: