Jee, talvi!

Luntapa otti ja tuprutti ja teki kaikkialle mielenkiintoista ajettavaa! Tälläkertaa sain vaihdettua nastarenkaan ennenkun luita meni rikki ja parit hyvin onnistuneet koeajot takana. Nimbuksen 26" muni schwalbe ice spiker pro rengas, yks talvi takana ja hyvin pitää! Ykä on kyllä Paras neljän vuodenajan kulkuväline! Onko suosituksia 29x3 nastarenkaalle? :slight_smile:

29 x 3:n nastarengas olisi kieltämättä mielenkiintoinen! Itse olen päästellyt menemään nastoitetulla Dillinger 5:lla (26"x4.8), ja olisi hauska verrata 29 x 3:een, jonka ulkohalkaisijan pitäisi olla suunnilleen sama.

Hieman tuli kokeiltua 24" x 3 Duroa lumella ja ainakin hieman kuluneen renkaan kanssa saa ajella aika maltillisesti. Toki näin aloittelijana ajotyyli on ajoittain vielä hieman kulmikasta…

Eip oikeen näy 29x3 nastaa, ice spikeriä ois 29x2.20 tjsp. Pitää hyvin mutta uppoo varmaan kaikkeen kuten pienempikin. Kesäkumina 26" pyörässä ois duro mutta se rupee oleen senverta kulunut että enskesäks melkeen tarvis uuden. Taannoin ruotsikaupasta moista tiedustelin mutta eip ollut eikä tietoa tulevasta. Lumella sillä menee ihan ok mutta sillontällön sitä yhtäkkiä huomaa vaan olevansa peilijäällä tai muuten hyvinhyvinliukkaalla ja sillon kiittelee nastoja. Liukkaalla kaatumisessa on se huono puoli että menee jalatkin helposti alta ja maapallo tulee vastaan luita musertavalla ja refleksit peittoavalla vauhdilla :slight_smile:

Itselläni tuoreehko duro 3 ja Nimbus 26" ja piti täällä Kanta-Hämeessä tänään paikoin ajella kieli keskellä suuta, sen verran jäistä oli monessa kohtaa.

Itselläni tuoreehko duro 3 ja Nimbus 26" ja piti täällä Kanta-Hämeessä tänään paikoin ajella kieli keskellä suuta, sen verran jäistä oli monessa kohtaa.

Pitääpä tännekkin ilmotella itsestäni kun satuin tämän foorumin löytämään. Täällä siis koneteekkari Oulusta joka kesällä hurahti täysin yksipyöräilyyn! Ajamisen opettelin joskus ala-asteella Kärkkäisen 20" lelulla ja kesällä löysin unicyclecomin. Nyt on sitten ajossa 28" mUni ja 26x4.7" läski! :smiley:

Ja tämän vuoden kesää siis tarkoitin! :slight_smile: Minkäslaisella historialla muut täällä?

Laitetaans ihan esittelylanka tohon roikkumaan kerta edellinen käynnistetty jokusen vuotta sitten!

Tulipas pitkästä aikaa ajettua ihan pöpelikössä ja luontopolulla munia, ohutta lunta ja paikotellen peilijäätä. Hetki meni tottua pieneen ja ajoittain jatkuvaan sivuluisuun mutta lopulta piti melkeen t-paitasilleen riisua. Monasti sitä yllätti itsensä ja 26" pyörä ansaitsi arvostusta takaisin. Hyppimistä ja static-mounttia tosiaankin tulisi harjoitella! Ja jonain päivänä aion vielä selvitä pystyssä lammikosta kun jää murtuu alta!

Sen huomasin myös eilen, että kun metsätien uriin on tullut ensin vettä, sitten se on jäätynyt ja sen päälle on satanut muutama sentti lunta, niin tiestä tulee aika mielenkiintoinen ajettava… Lopulta piti yrittää ajaa keskellä tietä, jossa taas lumen osittain kätkemiä kuoppia ja kiviä. Lumettomana aikana niin tuttuihin maastoihin onkin nyt taas saatava uusi tuntuma.